מבנים ישנים שנבנו עם הקמת המדינה לכל אורכה ורוחבה של ישראל, דורשים מידי כמה עשרות שנים שיפוץ, בעוד שפעולה זאת מעלה את ערכו של הנכס ומאפשרת חיים איכותיים ובטוחים יותר במקום.
עם זאת בכל הנוגע אל שיפוץ בניין, רוב נדרש של השכנים מחייב וזאת כדי לקבל את אישורי הבנייה הדרושים וגם כדי לחיות בשלום במקום. אבל מהו הרוב הנדרש לפני התהליך? וכיצד אפשר לקדם תהליכי שיפוצים? הכל בהמשך.
שיפוץ בניין, רוב נדרש וביצוע תהליכים בקלות
אם החלטתם שאתם רוצים לשפץ את הבניין בו אתם גרים, חשוב שתדעו כי החלטה כזאת חייבת להיות מקובלת על אחוז גדול מהשכנים. כיום, מי שירצה לבצע שיפוצים במבנה, יצטרך לשתף את התכניות שלו עם שאר השכנים ולהגיע להסכמות לגבי תאריכי השיפוץ, סוג השינויים שיתרחשו במקום, כמו גם החלטות תקציביות.
כיצד אפשר לקבל רוב נדרש לשיפוץ בניין?
בתחילה חשוב לדעת כי כמעט בכל מבנה ישנו תקנון בית משותף שגורס כי ביצוע התהליך נעשה בכפוף לחוק המקרקעין. חוק זה מסביר שכדי לשפץ מבנה דרושה הסכמה של 65 אחוזים מהשכנים וזאת כדי לבצע את הפעולה ללא התנגדויות ועל הצד הטוב ביותר.
במידה ואין לבניין תקנון, חשוב לנסות להגיע להסדרים על ידי כינוס ישיבת וועד בית, או שניתן להעלות את הנושא באסיפה כללית.
מה זה אסיפה כללית?
בתקנון הבניין נרשם כי אסיפה כללית של הדיירים חייבת להתרחש אחת לשנה, בעוד שבאסיפה יוכלו הדיירים לדון על נושאים שונים ולשמוע הצעות לשיפור המגורים המרחב.
באסיפה ישתתפו בעלי הדירות בלבד כדי לדון בשינויים במבנה תוך שיו"ר ועד הבית עליו לנהל את האסיפה ולבצע הצבעה של השכנים, כדי לקבל החלטה בנוגע לשיפוץ המבנה.
חשוב לדעת כי חלק מההשפעות על ההחלטה יגעו לפרטים כמו סוג השיפוץ, האזורים בהם יצבעו השיפוצים, תשלומים על כל אזור, הודעה על כל שינוי וחלוקה נכונה של התקציב.
מה תקפידו של ועד הבית?
ועד בית במבנה משותף כולל בדרך כלל 5 שכנים שמבצעים החלטות עבור המבנה. כדי להחליט אודות שיפוץ בניין רוב נדרש של מצביעים חשוב במיוחד לתהליך, בעוד שוועד הבית עליו להכיל מספר אי זוגי של מקבלי החלטות – כך שתמיד יהיה ניתן לקבל החלטה דרך הצבעה.
לסיכום, חימום רצפה שילוב של ישיבות ועד בית ואסיפות כלליות, חלוקת תקציב בצורה נכונה ומתן תשומת לב אל אזורים במבנה שחייבים שיפוץ – יסייעו לרבים להתחיל בתהליך ובכך להעלות את ערך הנכס ומכאן לחיות חיים איכותיים יותר.